Min strategi i Vellinge – är att ta fram tidningssidor om golf och hästar

Spegeln Staffanstorp startade år 1997 och VellingePosten redan år 1960 och är välkända gratistidningar på sina respektive utgivningsorter i Staffanstorp och Vellinge. VellingePosten skriver om det aktuella och positiva som händer med fokus på personer och företeelser. I Staffanstorp har tidningen en lite skarpare profil med två ledarskribenter även om upplägget är detstamma med positiva nyheter som bas.

Stefan Svensson är utgivare och har varit publisher sedan tidigt 90-tal och bland annat varit inblandad i Nöjesguiden i Örebro och Västerås runt 1990 samt gett ut otaliga mässtidningar.

Först ut, tre ord som passar för Spegeln och Vellingeposten
En riktig lokaltidning

Hur utvecklas era tidningar om ett och fem år?
Vi ser en ordentlig utveckling i VellingePosten som vi köpte i januari 2017, där tar vi hjälp av externa aktörer och projektledare som nätverkar och finns lokalt vilket jag anser är den viktigaste faktorn till framgång när man arbetar med riktiga lokaltidningar.

Första året här har lärt mig att golf och hästar är något som intresserar Vellinges invånare och det har lett till att min strategi är att utveckla sidor som handlar om just golf och hästar. Vi riktar också blickarna mot exponera tidningen på tidningsställ i närliggande Trelleborg. Tidningsställ är också en nyhet för VellingePosten och vi ser redan i startskedet att intresset för tidningen har stegrats.

Spegeln Staffanstorp har ett stort antal starka återkommande annonsörer som är en bra grund i tidningen.  Jag tror tillsammans med våra externa aktörer att vi kan steppa upp annonsmängden i Spegeln Staffanstorp framförallt från Malmö och Lund som inte riktigt har förstått att det finns en kapitalstark befolkning i Staffanstorp.

Några personliga Stefan-tips på jobbet.
Att tro på sig och sin produkt. Inte buga för någon och om kritik uppstår… tänk att du är en gås där vattnet bara rinner av gåsen när det regnar… samma sak med kritiken. Fixa motmedel mot kritiken snabbt så mår man mycket bättre och kan rikta energin åt rätt håll.

Hur får man kul på jobbet?
Alltid… nästan. Jag har alltid sett problem som möjligheter och försöker vara positiv mot de problem som uppstår. Det gör att jag nästan alltid kan tackla svårigheter med ett leende. Jag bemöter också alltid folk med ett leende hur jobbiga, trots allt, människor kan vara. Jag brukar alltid säga ”att vi är ju bara djur och inte ofelbara”, eller “Jag som trodde att jag inte kunde göra fel…” Det brukar avdramatisera.

Vad är din viktigaste pryl på jobbet?
Mobiltelefonen är outstanding. Med den har jag “kontoret på fickan”. Men jag har den alltid tyst så den inte stressar upp mig.

Med jämna mellanrum ringer jag upp de personer som har ringt när tiden passar mig bättre och på så sätt kan jag styra när och var jag skall nå kunder, leverantörer och läsare.

Två saker för effektivare jobbvardag.
Jag är tyvärr inte speciellt effektiv under dagarna… jag gillar att prata och vara social med folk och tar gärna långa luncher i representationssyfte men jag är effektiv när det gäller och tidningarna närmar sig till deadline för tryck.

Antal sms per dag.
Ett 20-tal och ännu flera i samband med tryck. Jag försöker styra över kommunikationen till SMS så mycket som möjligt eftersom ett telefonsamtal tar längre tid.

Hur långt i framtiden sträcker sig din kalender?
Jag har en lång horisont där jag hela tiden tittar och lyssnar efter de förändringar som måste göras… Min korta horisont är Spanien i under hela mars månad där jag och min hustru arbetar fram till klockan ett på dagarna… därefter afterwork eller on the beach, men fram till klockan 16.00 är mobiltelefonen tillgänglig.